keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Ikuisuusprojekti

Cimine-ristipistomattokitti on Hijinxin Elli Jenks'n designia. Ostin kitin joitakin vuosia sitten Kensingtonin nukkekotimarkkinoilta. Aloitin kunnianhimoisesti pistelyn ostovuoden kesällä, mutta en edennyt alkua pidemmälle kun syksy saapui, enkä kerta kaikkiaan nähnyt tehdä tätä.  Työ joutui hyllyn perille ja on aina välillä tullut mieleeni, mutta väärään vuoden aikaan. Ensikertalaisen olisi EHKÄ kannattanut valita yksinkertaisempi malli, jossa ei värejä tarvitse vaihtaa ehtimiseen.Nyt otin matontekeleen  esille ja kääntelin aikani ennen kuin pääsin taas juonesta kiinni. Mukavaa on ulkona pistellä kun näkee ruudut, mutta tunnin pistely ei työn tuloksessa juuri huikaise. Taitaa mennä tämän kanssa vielä muutama kesä....

10 kommenttia:

 1. Aikamoisen työn olet aloittanut, kaunis matto tulee. Itse olen tehnyt aidakankaalle, helpompi kuin tuo pohjakankaasi, myös tuon kehikon hylkäsin, hidasti kovasti tekemistä eikä lopputulos ollut silti huonompi. Aika paljon pistoja näyttää tulevan, oma suurin työni viidakkoaihe ja yli 55 000 pistoa, välillä oli pidettävä kolmen kuukauden tauko, kun vasen puristuskäsi kipeytyi liikaa. Jatka vaan sitkeästi, on niin nätti malli.

  VastaaPoista
 2. Joo hieno siitä tulee. Mutta kivaa työtä kumminkin, vaikka joskus venyykin vähän pitkäksi. Sellaista tämä mineily on, että hyvin pienikin työ saattaa venyä vuosilla. Jatka vaan sinnikkäästi, niin saat upean maton.

  VastaaPoista
 3. Alku ainakin lupaa hyvää ja kaunista...
  Syvä kumarrus ja kunnioittava tuollaisten töiden tekijöille :)
  Oma kärsivällisyys ei varmaan riittäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos Leila, Kunne ja Mare kannustavista kommenteistanne. Kokeilen ilman kehystä kun seuraavan kerran otan maton työn alle. Kyllä tämä joskus valmistuu, vaikka aikaa varmaankin kuluu.

   Poista
 4. Näkyy olevan jo iso kuvio valmiina ja kaunis kuvio onkin, samoin värit.

  VastaaPoista
 5. Pistele vaan, kyllä kannattaa vaikka aikaa vähän menisi - on aivan upea tulossa. Nosta niin hattua pistelijöille

  VastaaPoista
 6. Hienoa jälkeä. Mulla ei kyllä riittäisi kärsivällisyys ja hermot tuossa ;)

  VastaaPoista
 7. Kieltämättä iso projekti vaikka koko ei päätä huimaakaan. Voiko missään nurkassa "oikastakaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....arvaa olenko miettinyt tuota? joitain pieniä kuvioita olisi mahdollista jättää pois reunamilta

   Poista
 8. Tsemppiä pistelyyn - ajattele vaan miten ihana tuo on valmistuttuaan, kun noin ihanalta näyttää jo nyt! Ja mitäpä sitä elämä olisi ilman pieniä ikuisuusprojekteja. ;)

  VastaaPoista